• Oamenii de știință testează un nou medicament care ar putea oferi imunitate împotriva Covid 19 instantaneu.
  • Așa-numitul Storm Chaser ar putea salva milioane de vieți.
  • Medicamentul ar putea fi disponibil în martie.

Experții de la University College London Hospitals NHS Trust (UCLH) analizează în prezent un anticorp care ar putea oferi protecție pe termen lung pacienților atunci când este prea târziu pentru a oferi un vaccin, relatează The Mirror.

Medicamentul, care ar putea oferi protecție imediată persoanelor expuse la coronavirus, poate fi disponibil până în martie.

Experții de la University College London Hospitals NHS Trust (UCLH) analizează în prezent la un anticorp care ar putea oferi protecție pe termen lung pacienților, atunci când este prea târziu pentru a oferi un vaccin.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prototipul, care a fost numit Storm Chaser, ar putea salva mii de vieți.

Anticorpul ar putea fi administrat ca tratament pentru îngrijirea bolnavilor care se tratează de acasă, a pacienților din spitale și a studenților, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Dr. Catherine Houlihan, virolog la University College London Hospitals NHS trust (UCLH), a declarat: „Dacă putem dovedi că acest tratament funcționează și putem preveni ca persoanele care sunt expuse virusului să dezvolte Covid-19, ar fi un lucru interesant, în plus, față de arsenalul de arme dezvoltat pentru a combate acest virus îngrozitor.”

Cercetătorii studiului și-au recrutat deja primii participanți.

Ei cred că anticorpul – cunoscut sub numele de AZD7442 și dezvoltat de AstraZeneca – poate oferi protecție imediată persoanelor care au fost expuse recent la virus.

Oamenii de știință speră că procesul va demonstra protecția pe termen lung împotriva coronavirusului între 6 și 12 luni.

Dr. Houlihan a adăugat: „Știm că această combinație de anticorpi poate neutraliza virusul.”

„Deci, sperăm să descoperim că administrarea acestui tratament, prin injecție, poate duce la o protecție imediată împotriva dezvoltării Covid-19 la persoanele care au fost expuse – când ar fi prea târziu pentru a oferi un vaccin.”

Dacă va avea succes, tratamentul cu anticorpi ar putea ajuta la reducerea impactului coronavirusului până când toată lumea din Marea Britanie va fi imunizată, relatează Guardian.

Omul de știință a spus: „Avantajul acestui medicament este că îți oferă anticorpi imediați.”

Până în prezent, zece persoane au fost injectate cu medicamentul anticorp într-un nou centru de cercetare a vaccinurilor, după ce studiul a intrat în faza a treia în 2 decembrie.

Scopul este de a testa noul tratament pe 1.125 de persoane din întreaga lume, grupurile cheie fiind lucrătorii din domeniul sănătății, studenții care locuiesc în spații de cazare comune și pacienții care au fost expuși recent oricui infectat cu Covid-19.

Se adresează, de asemenea, persoanelor îngrijite pe termen lung, militarilor și personalului din industrie, precum muncitorilor din fabrici.

Mene Pangalos, vicepreședinte executiv AstraZeneca, a declarat că anticorpul „are potențialul de a fi un medicament preventiv și terapeutic important împotriva Covid-19, concentrându-se asupra celor mai vulnerabili pacienți”.

AstraZeneca așteaptă în prezent aprobarea unui vaccin la Universitatea Oxford de la Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA).