Un nou-născut a murit după ce medicii i-au dat gaz ilariant în loc de oxigen

Sursa foto: Profimedia
  • Un nou-născut a murit după ce medicii i-au dat gaz ilariant în loc de oxigen.
  • Tragedia a avut loc într-un spital din Sydney, pe 13 iulie 2016.
  • Un alt bebeluş a suferit leziuni permanente pe creier, după ce în acelaşi bloc operator i s-a administrat gaz ilariant.

La doar o oră după ce s-a născut, un bebeluş a murit după ce medicii au folosit echipamentul greşit, într-o cursă frenetică pentru a îl ajuta să respire.

Un nou-născut a murit după ce medicii i-au dat gaz ilariant în loc de oxigen, relatază Mirror.

În urma unei anchete, s-a constatat că prezenţa gazului ilariant a fost o „eroare de instalare” şi a trecut neobservată timp de peste un an.

Eroare a ieşit la iveală abia când un medic a văzut similitudinile dintre incidentul fatal şi decesul unui băiat din India dintr-o cauză asemănătoare.

Tragedia a avut loc într-un spital din Sydney, pe 13 iulie 2016.

După naştere, băiatul a fost plasat într-o zonă de resuscitare, deoarece medicii au observat că o parte din cordonul ombilical i se înfășura în jurul gâtului și nu respira așa cum ar trebui.

Într-o încercare disperată de a îl menţine în viaţă, medicii i-au pus o mască pe faţă, care era conectată la pompă etichetată ca fiind cu oxigen.

La scurt timp după, a fost pronunţat decesul nou-născutului, chiar dacă medicii au încercat să îl salveze prin CPR şi injecţii cu adrenalină.

La câteva săptămâni înainte de acest incident, un alt bebeluş a suferit leziuni permanente pe creier, după ce în acelaşi bloc operator i s-a administrat gaz ilariant.