• Un nou vaccin împotriva coronavirusului a dovedit o eficienţă de 89,3% în studiile din Marea Britanie.
  • Vaccinul Novavax este primul care arată că este eficient și împotriva noii variante a virusului descoperită în Marea Britanie.
  • Novavax este al patrulea vaccin care încheie faza a treia de testare.

Anunțul vine pe fondul îngrijorării cu privire la faptul că vaccinurile lansate în întreaga lume, nu ar fi suficient de puternice. Nu avem suficient de rapid destule doze si evident că nu ne vor proteja 100% împotriva noilor variante de COVID.

Ne confruntăm acum si cu o lipsă de vaccinuri, unele state au oprit deja administrarea primei doze. Și iată o veste bună. Un nou vaccin înheie faza a 3-a de testare si se dovedește a fi eficient și împotriva noilor tulpini.

Novavax Inc. a anunțat joi că vaccinul său COVID-19 ar fi eficient în proporție de 89% pe baza constatărilor timpurii, ce-i drept, dintr-un studiu britanic și că, de asemenea, pare să funcționeze – deși nu la fel de bine – împotriva noilor versiuni mutante ale virusului care circulă în țara respectivă și Africa de Sud.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Novavax oferă lămuriri

Novavax spune că vaccinul este eficient în proporție de 96% împotriva coronavirusului mai vechi și cu aproape 86% împotriva noii variante a virusului, mai contagioasă.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson spune că e o „vestea bună” şi a declarat că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie va evalua acum vaccinul. Studiul, făcut pe 15.000 de oameni din Marea Britanie, este încă în desfășurare.

Marea Britanie şi-a asigurat deja 60 de milioane de doze de vaccin. Uniunea Europeană nu a încheiat deocamdata niciun contract pentru Novavax, dar Comisia Europeana a încheiat totuși niște discuții incipiente. Scopul ar fi să încheie un contract pentru 100 de milioane de doze, în primă fază si apoi încă 100.

Spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer și Moderna, care utilizează tehnologia ARN messenger, injectarea vaccinului Novavax include fragmente de coronavirus care fac posibilă obținerea unui răspuns imun în corpul uman.