• Ministrul britanic de externe, Grant Shapps, a reacţionat după anunţul demiterii lui Serghei Şoigu.
  • Serghei Şoigu a supervizat peste 355 de mii de victime în rândul propriilor soldaţi”, a reacţionat Shapps.
  • Serghei Şoigu va prelua rolul de şef al Consiliului de Securitate Naţională.

Ministrul britanic de externe, Grant Shapps, a reacţionat după anunţul demiterii lui Serghei Şoigu din funcţia de ministru rus al Apărării. Acesta îl acuză pe Şoigu, în cadrul unei postări pe reţeaua X, că este responsabil pentru sutele de mii de victime în timpul mandatului său, cu precădere de când a izbucnit războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Serghei Şoigu a supervizat peste 355 de mii de victime în rândul propriilor soldaţi şi suferinţe în masă ale civililor prin intermediul unei campanii ilegale în Ucraina”, a reacţionat Shapps.

Recomandări

SZIJJARTO APĂRĂ LUMEA DE UN RĂZBOI MONDIAL
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CĂRTĂRESCU PRIMEȘTE DUBLIN LITERARY AWARD
PLĂTEȘTI MAI MULT SĂ VEZI TURNUL EIFFEL
DNA ANCHETEAZĂ FOȘTII SEFI SRI
MAREA BRITANIE CHEAMĂ IRLANDA ÎN NATO

Acesta a adăugat că succesorul lui Şoigu în funcţia de ministru al Apărării va fi tot un personaj controlat de preşedintele Vladimir Putin. Rusia are nevoie de un ministru al apărării care să anuleze această moştenire dezastruoasă şi să pună capăt invaziei – dar tot ce vor primi este o altă marionetă a lui Putin”, a conchis Shaaps.

Serghei Şoigu va prelua rolul de şef al Consiliului de Securitate Naţională, iar funcţia de ministru al Apărării va fi ocupată de Andrei Belousov, un un fost viceprim-ministru specializat în economie. Această înlocuire este aproape garantată, în contextul în care nu există nicio opoziţie.

Citește și