• Luo Huining, directorul Biroului de Legătură, a ridiculizat sancțiunile impuse de SUA împotriva Hong Kong-ului.
  • El s-a oferit să-i trimită 100 de dolari lui Donald Trump pentru a-i îngheța activele.
  • „Oare, nu e în zadar o astfel de „sancțiune”, atâta timp cât nu am active în străinătate”, spune el.
  • Administrația de la Washington a anunţat, vineri, instituirea de sancţiuni împotriva a 11 lideri din Hong Kong, acuzaţi că încearcă să restrângă autonomia teritoriului.

Una dintre cele mai proeminente figuri ale Chinei, din Hong-Kong, l-a sfidat pe Donald Trump, după ce SUA a impus sancțiuni împotriva Hong Kong-ului, scrie The Guardian.

Luo Huining, directorul Biroului de Legătură, organul puterii centrale chineze la Hong Kong, a luat în derâdere sancțiunile anunțate de SUA privind represiunea populației în Hong Kong, oferindu-i lui Donald Trump 100 de dolari pentru înghețarea activelor.

Luo, a cărui declarație a apărut, sâmbătă, pe site-ul Biroului de legătură, spune astfel: “Fiind inclus pe lista de sancțiuni a SUA înseamnă doar că am făcut ceea ce a trebuit să fac pentru națiune și Hong Kong”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

„Oare, nu e în zadar o astfel de „sancțiune”, atâta timp cât nu am active în străinătate? Bineînțeles, oricum îi pot trimite 100 de dolari dlui Trump pentru înghețarea activelor”, adaugă el.

Totodată, Biroul de Legătură al lui Luo a trimis o declarație separată, care spune: „Dacă SUA consideră că așa-numitele sancțiuni vor obliga China să facă compromisuri, atunci au făcut un calcul greșit.”

Vineri, Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei americane, a declarat: „Statele Unite sunt alături de poporul din Hong Kong și vom folosi toate mecanismele noastre pentru a-i viza pe toți cei care le subminează autonomia”.

Sancțiunile au fost introduse în baza unui ordin executiv pe care Donald Trump l-a semnat luna trecută, ca răspuns la introducerea de către China a unei noi legi de securitate în Hong Kong.

Administrația de la Washington a anunţat, vineri, instituirea de sancţiuni împotriva a 11 lideri din Hong Kong, printre care şi şefa executivului Carrie Lam, acuzaţi că încearcă să restrângă autonomia teritoriului, precum şi „libertatea de expresie sau de reuniune” a locuitorilor fostei colonii britanice.