• Timp de decenii, India a fost cel mai mare importator de arme al Rusiei, armele rusești reprezentând aproape 70% din arsenalul militar indian.
  • Indo-Russia Rifles Private Limited a fost înființată în 2019 pentru a produce puștile de asalt Kalașnikov de origine rusă în Korwa Ordnance Factory din districtul Amethi.
  • Compania participă la expoziția DefExpo de cinci zile din Gandhinagar, care a început pe 18 octombrie și care durează cinci zile.

O societate mixtă indo-rusă va începe să producă puști de asalt AK-203 la o unitate din Uttar Pradesh până la sfârșitul acestui an, a declarat un oficial rus de rang înalt. Rosoboronexport a declarat că puștile AK-203 sunt dotate cu șine Picatinny integrale pentru o montare convenabilă și ușoară a lunetelor și a accesoriilor tactice, permițând utilizarea eficientă a armelor în diferite condiții.

Indo-Russia Rifles Private Limited a fost înființată în 2019 pentru a produce puștile de asalt Kalașnikov de origine rusă în Korwa Ordnance Factory din districtul Amethi.

Fabrica Korwa Ordnance Factory este pregătită să înceapă să producă puști de asalt Kalașnikov AK-203 până la sfârșitul anului 2022, a declarat directorul general al Rosoboronexport, Alexander Mikheev. Rosoboronexport este entitatea de stat din domeniul apărării din Rusia care supervizează diverse proiecte militare cheie, inclusiv cele din țări străine.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Planurile noastre includ localizarea în proporție de 100% a producției legendarelor puști de asalt rusești în India, a declarat Mikheev.

În viitor, societatea mixtă ar putea crește producția și moderniza instalațiile pentru a fabrica puști avansate bazate pe platforma puștii de asalt Kalașnikov, a spus el.

Compania participă la expoziția DefExpo de cinci zile din Gandhinagar, care a început pe 18 octombrie și care durează cinci zile. În timpul expoziției, Rosoboronexport va discuta cu partea indiană despre producția și furnizarea de AK-203 pentru forțele armate și alte agenții de aplicare a legii din țară, a precizat compania într-un comunicat.

În plus, compania va prezenta o gamă largă de echipamente moderne suplimentare concepute atât pentru personalizarea puștii de asalt în sine, cât și pentru echiparea personalului, se mai arată în comunicat.