Un oficial rus confirmă că producția de puști de asalt AK-203 va începe în India până la sfârșitul anului

O societate mixtă indo-rusă va începe să producă puști de asalt AK-203 la o unitate din Uttar Pradesh până la sfârșitul acestui an, a declarat un oficial rus de rang înalt. Rosoboronexport a declarat că puștile AK-203 sunt dotate cu șine Picatinny integrale pentru o montare convenabilă și ușoară a lunetelor și a accesoriilor tactice, permițând utilizarea eficientă a armelor în diferite condiții.

Indo-Russia Rifles Private Limited a fost înființată în 2019 pentru a produce puștile de asalt Kalașnikov de origine rusă în Korwa Ordnance Factory din districtul Amethi.

Fabrica Korwa Ordnance Factory este pregătită să înceapă să producă puști de asalt Kalașnikov AK-203 până la sfârșitul anului 2022, a declarat directorul general al Rosoboronexport, Alexander Mikheev. Rosoboronexport este entitatea de stat din domeniul apărării din Rusia care supervizează diverse proiecte militare cheie, inclusiv cele din țări străine.

Planurile noastre includ localizarea în proporție de 100% a producției legendarelor puști de asalt rusești în India, a declarat Mikheev.

În viitor, societatea mixtă ar putea crește producția și moderniza instalațiile pentru a fabrica puști avansate bazate pe platforma puștii de asalt Kalașnikov, a spus el.

Compania participă la expoziția DefExpo de cinci zile din Gandhinagar, care a început pe 18 octombrie și care durează cinci zile. În timpul expoziției, Rosoboronexport va discuta cu partea indiană despre producția și furnizarea de AK-203 pentru forțele armate și alte agenții de aplicare a legii din țară, a precizat compania într-un comunicat.

În plus, compania va prezenta o gamă largă de echipamente moderne suplimentare concepute atât pentru personalizarea puștii de asalt în sine, cât și pentru echiparea personalului, se mai arată în comunicat.

Exit mobile version