Un opozant al regimului din Belarus, exilat în Ucraina, găsit mort în apropierea casei sale. Poliția din Kiev crede că a fost ucis

  • Un disident belarus a fost găsit mort în Ucraina, existând suspiciuni că a fost asasinat.
  • Vitaly Shishov a fost găsit spânzurat într-un parc din oraşul Kiev.
  • „Cetăţeanul belarus Vitaly Shishov, care dispăruse ieri în Kiev, a fost găsit mort într-un parc, în apropierea locuinţei sale”, a transmis Poliţia din capitala Ucrainei.

Un activist al opoziţiei din Belarus, Vitali Shishov, a fost găsit mort în capitala Ucrainei, la câteva ore după ce fusese dat dispărut, iar autorităţile ucrainene suspectează un asasinat, informează agenţia Reuters.

Vitaly Shishov a fost găsit spânzurat într-un parc din oraşul Kiev. „Cetăţeanul belarus Vitaly Shishov, care dispăruse ieri în Kiev, a fost găsit mort într-un parc, în apropierea locuinţei sale”, a transmis Poliţia din capitala Ucrainei.

Vitaly Shishov era preşedintele asociaţiei Casa Belarusă din Ucraina (BDU), o organizaţie care îi ajută pe disidenţii belaruşi să se stabilească în străinătate.

Mulţi disidenţi din Belarus s-au refugiat în exil, în principal în Ucraina, Polonia şi Lituania, din cauza acţiunilor de reprimare comise de regimul Aleksandr Lukaşenko.

Organizaţia Casa Belarusă din Ucraina (BDU) a acuzat regimul de la Minsk de comiterea asasinatului. „Nu există niciun dubiu că este vorba despre o operaţiune planificată a serviciilor secrete, pentru lichidarea unei persoane care era într-adevăr un pericol pentru regimul din Belarus”, a transmis organizaţia.