• Hong Kong, care are 7,4 milioane de locuitori, a înregistrat 3.993 de decese cauzate de COVID-19, majoritatea în ultimul val determinat de varianta omicron.
  • Pe continent, 831 de cazuri noi au fost raportate duminică la Changchun.
  • În Hong Kong, un oficial din domeniul sănătății a avertizat populația să nu creadă că epidemia de coronavirus din teritoriu este sub control, în timp ce guvernul a raportat 190 de noi decese.

Deși numărul de cazuri de infectare pe continent este relativ scăzut, autoritățile aplică o strategie de toleranță zero pentru a găsi și a pune în carantină fiecare persoană infectată și au impus noi restricții într-o serie de zone. Un oraș de 17,5 milioane de locuitori din China a intrat în izolare după o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în Hong Kong.

Toți locuitorii din Shenzhen vor fi supuși la trei runde de teste COVID-19, după ce 60 de cazuri noi au fost raportate duminică. Toate întreprinderile, cu excepția celor care furnizează bunuri esențiale, cum ar fi alimentele și combustibilul, au primit ordin să închidă sau să funcționeze de la domiciliu.

Numărul de cazuri de coronavirus în ultimul val de infecții din China este scăzut în comparație cu alte țări și cu Hong Kong, care a raportat duminică peste 32.000 de cazuri. Autoritățile din China continentală au închis orașe întregi pentru a găsi și izola fiecare persoană infectată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ca parte a măsurilor de reprimare, accesul în cel mai populat oraș chinezesc, Shanghai, a fost restricționat, serviciile de autobuz fiind suspendate și un test negativ a fost cerut tuturor celor care doresc să intre.

Shenzhen găzduiește unele dintre cele mai importante companii din China, inclusiv gigantul Huawei Technologies, producător de echipamente de telecomunicații.

Duminică, autoritățile au raportat 1.938 de cazuri noi în China continentală, mai mult decât triplu față de ziua precedentă.