• Angajatul umanitar german Jörg Lange, care a fost răpit în 2018 în vestul Nigerului, a fost eliberat datorită serviciilor de informaţii marocane.
  • Vestea a pus capăt unor ani de incertitudine şi suferinţă pentru ostatic şi familia sa,  crescând speranţa în rândul familiilor altor ostatici.
  • Lange, în vârstă de 63 de ani, a fost predat joi, în nordul Mali, mediatorilor marocani care l-au dus la ambasada germană din capitala Mali, Bamako.

Angajatul umanitar german Jörg Lange, care a fost răpit în 2018 în vestul Nigerului, a fost eliberat datorită serviciilor de informaţii marocane, potrivit ziarului german Der Spiegel.

Vestea a pus capăt unor ani de incertitudine şi suferinţă pentru ostatic şi familia sa,  crescând speranţa în rândul familiilor altor ostatici.

Lange, în vârstă de 63 de ani, a fost predat joi, în nordul Mali, mediatorilor marocani care l-au dus la ambasada germană din capitala Mali, Bamako.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Lucrătorul umanitar german, care a fost ţinut ostatic mai mult de patru ani, este aşteptat să fie dus acasă pentru a se reuni cu familia sa.

Eliberarea sa confirmă cooperarea puternică dintre Maroc şi Germania în lupta împotriva terorismului, a extremismului transfrontalier şi a crimei organizate, anunţă sursa citată.

Jörg Lange lucra pentru ONG-ul HELP atunci când a fost răpit de bărbaţi înarmaţi pe motociclete în apropiere de oraşul Inates din Niger, în apropiere de graniţa cu Mali.