Un ostatic german a fost eliberat după mai bine de patru ani de la răpirea sa în Sahel

10 December 2022, Saxony, Dresden: Armed police officers walk in the area around the Altmarkt-Galerie shopping centre follwoing a hostage situation. Dresden police say that a hostage situation on Saturday has ended with the suspected hostage-taker injured and in police custody, while the hostages are unhurt Photo: Bodo Schackow/dpa

Angajatul umanitar german Jörg Lange, care a fost răpit în 2018 în vestul Nigerului, a fost eliberat datorită serviciilor de informaţii marocane, potrivit ziarului german Der Spiegel.

Vestea a pus capăt unor ani de incertitudine şi suferinţă pentru ostatic şi familia sa,  crescând speranţa în rândul familiilor altor ostatici.

Lange, în vârstă de 63 de ani, a fost predat joi, în nordul Mali, mediatorilor marocani care l-au dus la ambasada germană din capitala Mali, Bamako.

Lucrătorul umanitar german, care a fost ţinut ostatic mai mult de patru ani, este aşteptat să fie dus acasă pentru a se reuni cu familia sa.

Eliberarea sa confirmă cooperarea puternică dintre Maroc şi Germania în lupta împotriva terorismului, a extremismului transfrontalier şi a crimei organizate, anunţă sursa citată.

Jörg Lange lucra pentru ONG-ul HELP atunci când a fost răpit de bărbaţi înarmaţi pe motociclete în apropiere de oraşul Inates din Niger, în apropiere de graniţa cu Mali.

Exit mobile version