• Killian Ryan a fost dat afară din armată în aceeași zi în care a fost arestat, după ce a ieșit la iveală că a făcut o afirmație șocantă cu privire la motivul pentru care s-a înrolat în primul rând.
  • El a fost arestat pe 26 august, după ce o anchetă a arătat că avea legături cu grupări naționaliste albe și că anterior făcuse amenințări de violență la adresa minorităților pe rețelele de socializare.
  • Bărbatul a fost eliberat din armată în ziua arestării sale pentru „abatere gravă” și s-a constatat că a fost în contact direct cu extremiștii.

Un adept al supremației albilor care s-a înrolat în armata Statelor Unite a făcut acest lucru pentru că voia „să devină mai bun la uciderea negrilor”. Afirmația șocantă a venit din partea lui Killian Ryan, un parașutist din cadrul Diviziei 82 Aeropurtate.

El a fost arestat pe 26 august, după ce o anchetă a arătat că avea legături cu grupări naționaliste albe și că anterior făcuse amenințări de violență la adresa minorităților pe rețelele de socializare.

Sub numele de utilizator „NaziAce1488”, el a postat pe rețelele de socializare: „Servesc pentru experiența de luptă, astfel încât să fiu mai priceput în a ucide negri”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Bărbatul a fost eliberat din armată în ziua arestării sale pentru „abatere gravă” și s-a constatat că a fost în contact direct cu extremiștii.

Potrivit CNN, rolul său a necesitat o autorizație de securitate, deoarece servea ca specialist în sprijin de foc care colecta informații despre pozițiile țintelor inamice. A fost prins că a mințit atunci când a susținut că nu a mai vorbit cu tatăl său de 10 ani – informație cerută pe formularul de autorizare de securitate.

Dar a ieșit repede la iveală faptul că, în acea perioadă, și-a folosit de multe ori conturile anonime pentru a face acest lucru. De asemenea, s-a afirmat că acesta „a fost în contact cu numeroase conturi asociate cu extremismul cu motivație rasială”.

Avocatul Mark Zaid, care este avocat și expert în astfel de cazuri, a declarat pentru revista Rolling Stone: „Unul din două lucruri s-a întâmplat: fie guvernul adoptă o poziție mult mai fermă față de extremiștii naționaliști albi rasiști, dacă îi găsește în cadrul guvernului Statelor Unite, fie s-a întâmplat altceva, în care acest individ a provocat cu adevărat o agravare personală a cuiva”.

Ryan așteaptă acum o audiere în instanță și a fost eliberat din armată din cauza acuzațiilor federale care i-au fost aduse.