• Un pensionar de 51 de ani, numit secretar de stat în MAI
  • Fost comisar, Aurel Păduraru s-a pensionat la 49 de ani și primește 8.000 RON pe lună pensie
  • Acesta s-a pensionat din poziția de comisar-șef la „Pașapoarte”
  • În februarie, Irina Alexe a fost numită secretar de stat
  • Fost chestor, Alexe s-a pensionat la 42 de ani. Avea în 2016 o pensie de 13.000 RON pe lună

„Aveți un loc special în inimile noastre“. Asta pare să fie fraza cu care pensionarii speciali din structurile statului ies pe ușă. Și pentru că au locul lor, se întorc bine-mersi să mai câștige un ban.

Lista pensionarilor din ministerele României s-a mai îmbogățit cu câteva nume. Reușesc să câștige pe pozițiile obținute aproape cât iau și pe fluturașul de pensie. Mai mult în unele cazuri.

Un exemplu, scrie publicația Newsweek, este al fostului comisar de la Pașapoarte Galați. Aurel Păduraru, apropiat al unui senator PNL, a fost numit secretar de stat la interne. Are 51 de ani, e pensionat de la 49 și are un venit sigur de 8.000 de lei din pensie. Mai ia 16.000 brut pentru postul din minister.

Exemplul omului plantat la MAI vine după o numire similară. Irina Alexe, pensionată la 42 de ani, cu 13.000 pe lună, a primit și ea funcția de secretar de stat la propunerea USR PLUS. Mai pune 16.000 de lei, salariul de secretar de stat, lângă pensie. Sunt oameni de carieră capabili să gireze funcția, spune șeful PNL Orban. Lasă de înțeles că vor avea de ales între pensia specială și salariul de la stat.

Este un om care o carieră din cadrul structurilor MAI, este un om care cunoaște problematica în domeniul MAI, și va putea să gireze această funcție de secretar de stat. În privința cumului pensiei cu salariul, chiar am avut o discuție în cadrul Biroului Polotic Național cu doamna ministru Raluca Turcan, ne-a prezentat proiectul care se află în pregătire care să reglementeze situația cumulului pensiei cu salariul. Vom prezenta când va fi elaborat, dar în principiu nu va mai permite cumularea pensiei în sectorul public cu salariul din sectorul public“, spune Ludovic Orban, președintele PNL.

O poziție similară are și conducerea USR PLUS cu privire la Irina Alexe. Este o resursă importantă în domeniul administrativ și unul dintre cei mai buni specialiști din România, e răspunsul dat prin intermediul unui comunicat.

Irina Alexe este unul dintrecei mai buni specialiști în administrație publică din România. (…) Are o experiență îndelungată și este specialistă în drept public“, arată un comunicat USR-PLUS.

Tot în zona ordinii și siguranței a ajuns, după o pensionare prematură, și un alt fost domn din Ministerul de Interne. Cornel Gabriel Ciocoiu s-a lăsat la 45, a fost reîncadrat fix a doua zi și a ajuns secretar de stat în guvernul Tudose. Presa a semnalat cazul sau si a fost eliberat din funcție. N-a stat mult pe bară pentru că a obținut un post de director la Electrica. Potrivit declarației de avere, încasa anual 260 mii lei pe an brut înainte de a obține funcția de la Electrica.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?