• Marinarul a fost ucis după ce a rescunoscut ca a ascultat pe mare, de mai bine de 15 ani, postul de radio Free Asia, finanțat de SUA
  • O sursă a declarat că a fost executat de un echipaj în fața a 100 de muncitori
  • Bărbatul ar fi mărturisit după ce unul dintre membrii echipajului său l-a pârât

Un căpitan al unei bărci de pescuit nord-coreene a fost executat în public pentru că a ascultat un post de radio străin interzis. Radio Free Asia, finanțat de guvernul SUA, susține că marinarul a fost ucis după ce a recunoscut că ascultase emisiunile sale de mai bine de 15 ani. În vârstă de 40 de ani, bărbatul ar fi preluat undele străine în timp ce era pe mare și asculta emisiuni de știri și programe radio, relatează Daily Mail.

Căpitanul bărcii, cunoscut sub numele de Choi, a fost executat în fața altor 100 de muncitori în domeniul pescuitului. Bărbatul, care era proprietarul unei flote de peste 50 de nave, ar fi mărturisit după ce unul dintre membrii echipajului său l-a predat autorităților.

Un oficial din provincia Hamgyong de Nord a susținut că Choi a început să asculte emisiuni străine când era operator de radio în armată. După ce a părăsit armata, a continuat obiceiul – lăsându-l expus acuzațiilor de „subversiune împotriva partidului”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Se crede că posturile de radio străine pot fi recepționate în mare parte din Coreea de Nord, dar regimul lui Kim Jong-un păstrează strâns controlul asupra a ceea ce publicul are voie să știe. O altă sursă a afirmat că este „normal” ca pescarii să asculte emisiuni străine, cum ar fi RFA, atunci când pleacă pe mare. Prin urmare, se pare că autoritățile au făcut un exemplu din Choi.