• Avionul a aterizat în siguranță în Cuba, fără a fi raportate răniți.
  • Unii pasageri au părăsit aeronava folosind ieșirea de urgență de pe aripi.
  • Alții au folosit toboganele gonflabile.

Un avion care se îndrepta din Cuba spre Florida a fost nevoit să se întoarcă duminică, după ce s-a lovit de păsări, ceea ce a provocat incendierea unui motor, umplând cabina de fum.

Zborul 2923 al companiei Southwest Airlines se îndrepta spre Fort Lauderdale, în Florida, înainte de a fi nevoit să se întoarcă la Havana după ce a lovit păsări. În timp ce avionul lua altitudine, „a fost lovit de păsări la un motor și la botul aeronavei”, a precizat compania aeriană.

Unul dintre pasageri, Steven Rodriguez, a declarat pentru WSVN-TV că au fost folosite măștile de oxigen de urgență, adăugând: „Nu a fost nevoie să se deschidă: Era ca un miros de arsură și mă durea fața. Ochii mi s-au înroșit foarte tare, pieptul a început să mă ardă”.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Înregistrarea video a lui Rodriguez arată o cabină plină de fum, cu pasageri care strigă în timp ce măștile de oxigen atârnă. Apoi, o voce vorbește în spaniolă la megafon, părând să calmeze oamenii.

Avionul a aterizat în siguranță în Cuba, fără a fi raportate răniți, iar unii pasageri au părăsit aeronava folosind ieșirea de urgență de pe aripi, în timp ce alții au folosit toboganele gonflabile.

Compania aeriană a transportat cu autobuzul pasagerii și membrii echipajului la terminalul aeroportului și a pus pasagerii pe un alt zbor spre Fort Lauderdale, a precizat compania aeriană.