Un polițist a dezvăluit că agenții sunt evaluați și în funcție de numărul de amenzi date. Premierul Ludovic Orban l-a sunat și i-a cerut detalii

  • Valer Kovacs este poliţist în cadrul IPJ Timiş de peste 18 ani
  • Acesta îşi acuză şefii că agenţilor din teren li se sugerează să dea cât mai multe amenzi.
  • În perioada pandemiei, valoarea amenzilor a depăşit 15 milioane de lei pe zi

”Poliţistul este evaluat și în funcţie de numărul de sancţiuni aplicate şi nu mi se pare normal ca pe timpul anului, poliţistul să fugă după amenzi. Ni s-a transmis haideţi că se poate”. Așa sună dezvăluirea agentului-șef de poliție Kovacs Valer, pe care probabil ai văzut-o distribuită pe rețelele sociale. La ea a reacționat inclusiv premierul.

”M-a întrebat dacă mai este plan de amenzi. Ne-a pus şefii, pe bază de semnătură, să luăm la cunoştinţă că nu este plan de amenzi, desi de 18 ani de când activez ca poliţist, tot timpul a fost o evaluare pe numărul de amenzi date de poliţişti şi eu am considerat că trebuie să se tragă un semnal de alarmă”, povestește agentul.

Concluzia a fost postată tot pe Facebook, de polițistul Kovacs Valer: “Dacă al doilea om în stat a înțeles că există legea dialogului social și este încă în vigoare, ar trebui să înțeleagă și șefii noștri. Dialogul rezolvă multe”.