• Un polițist din județul Gorj este în greva foamei de 10 zile
  • Motivul este că a fost mutat de la „Mascați” la Logistică
  • AUR solicită intervenția imediată a ministrului de Interne Lucian Bode în cazul agentului

Un polițist din județul Gorj este în greva foamei de 10 zile în fața Ministerului Afacerilor Interne pentru că a fost mutat de la „Mascați” la Logistică, după ce a semnalat mai multe nereguli comise la Poliția Gorj. IPJ Gorj l-a trimis pe Paul Nicolae Feroiu la tratament psihiatric, arată AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită intervenția imediată a ministrului de Interne Lucian Bode în cazul agentului de poliție Paul Nicolae Feroiu, aflat în greva foamei de 10 zile în fața MAI și cere comisie imparțială pentru rezolvarea situației polițistului și încetarea presiunilor exercitate asupra acestuia.

De la încadrarea în IPJ Gorj și până în prezent, Feroiu a activat în structura Serviciului pentru Acțiuni Speciale (la ,,Mascați”), dar după ce a semnalat nereguli ale conducerii Poliției Județene, răspunsul a fost mutarea la Logistică, trimiterea la testul psihologic, iar acum i se ordonă tratament psihiatric, spun cei de la AUR.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Feroiu este campion al MAI la sporturi de contact, instructor de tir și de tactică polițienească de intervenție, a fost ultragiat de infractori de trei ori.

„Polițistul nu cere sporuri la soldă și nu cere funcție sau avantaje, ci să lucreze în cel mai riscant loc, la acțiuni speciale”, spun cei de la AUR.

Pentru clarificarea și soluționarea situației, senatorul Claudiu Târziu, membru al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a adresat o interpelare ministrului de Interne Bode, iar Rodica Boancă, președintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupției și Petiții a primit petiția polițistului.