• Pe lista persoanelor care au fost numite cetățeni de onoare se află o parte dintre angajaţii primăriei, rude, prieteni şi vecini ai primarului
  • Dimăcheni este considerată cea mai săracă comună din județ
  • Decizia primarului a venit la cinci zile după ce a pierdut alegerile locale

Primarul PSD al comunei Dimăcheni din Botoșani, Ştefan Cojocariu, nu a mai fost reales în această funcție, însă a luat o decizie controversată chiar la finalul mandatului său. El a acordat titlul de cetățean de onoare mai multor cunoscuți – rude și prieteni -, astfel încât aceștia să fie scutiți de la plata taxelor şi a impozitelor locale, scrie Monitorul de Botoșani.

Dimăcheni este considerată cea mai săracă comună din județ, însă angajații primăriei au veniturile cele mai mari din țară.

Jurnaliștii de la Monitorul din Botoșani spun că la doar cinci zile după ce a pierdut alegerile locale, Ștefan Cojocariu a convocat o ședință de consiliu local. În cadrul întrunirii, el a propus ca 35 de apropiați ai săi să primească titlul de cetățeni de onoare și să fie scutiți de la plata taxelor locale. Propunerea a fost adoptată cu cinci voturi din nouă, chiar dacă nu există cadrul legal.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Potrivit sursei citate, pe lista persoanelor care au fost numite cetățeni de onoare se află consilieri ce au candidat pe lista PSD, o parte dintre angajaţii primăriei, rude, prieteni şi vecini ai primarului.