• Un profesor de istorie a fost decapitat de un elev, după ce a prezentat la curs carcaturi ale profetului Mahomed
  • Elevul criminal a fost găsit cu un cuțit în mână și a fost împușcat mortal pentru că era „agresiv și amenința”
  • Înainte de a fi împușcat, adolescentul a strigat: „Allah Akbar”

Un bărbat a fost decapitat în Eragny, o comună din suburbiile de nord-vest ale capitalei Franței. În jurul orei 17:00, un echipaj de poliție a sesizat un individ care avea un cuțit asupra sa. Oamenii legii l-au somat pe acesta să pună arma jos, dar bărbatul a refuzat.

Ulterior, individul a fost împușcat pe motiv că era „agresiv și amenința”. Potrivit Le Figaro, lângă el, echipajul de poliție a descoperit trupul unui om decapitat.

Sursa citată a mai precizat că nu s-au putut apropia de el imediat, deoarece atacatorul ar fi fost echipat cu o vestă cu explozibil. O anchetă a fost demarată de Procuratura Națională Antiterorism (PNAT).

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autoritățile din Hexagon au transmis că persoana decapitată este un profesor de istorie la colegiul-liceu Bois d’Aulne. Acestea le-a prezentat, recent, elevilor săi, caricaturi cu Profetul Mohamed, în timpul unei ore de liberă exprimare. Caricaturile au fost prublicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Cine este suspectul

Potrivit presei franceze, atacatorul era chiar un elev al profesorului de istorie. Înainte de a fi împușcat de poliție el a strigat „Allah Akbar”.

Acesta avea 18 ani și era de origine cecenă. El nu figura în baza de date a poliției și nu avae legături cu terorismul.

Momentul în care suspectul este împușcat

Suspectul a fost prins de poliție în apropiere și a fost somat să se predea. Acesta era înarmat cu un cuțit, iar polițiștii se temeau că ar putea avea și o vestă cu explozibil asupra sa.

Atacatorul nu a răspuns indicațiilor forțelor de ordine, așa că a fost împușcat. În urma rănilor, acesta a decedat la scurt timp după.

Momentul în care suspectul este împușcat a fost surprins de un localnic.