Ai fost și tu pus pe drumuri când ți-ai schimbat job-ul, pentru că nu aveai un document prin care să dovedești vechimea?

Un proiect de lege poate pune capăt drumurilor la foștii angajatori sau la ITM, pentru că REVISAL-ul ar putea fi la un click distanță de tine.

Dacă ești angajat, vei obține online toate aceste informații. Iulian a avut nevoie în urmă cu ceva timp de aceste documente și a pierdut mult timp să le obțină pe toate.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„E un lucru bun. Ar elimina drumurile pe care le fac la foști angajatori pentru a dovedi vechimea în muncă, în plus aș ști, aș ști dacă contribuițiile sunt plătite la zi”, spune Iulian.

Specialiștii în HR spun că ideea trebuia pusă în practică de mult timp. În același timp, atrag atenția că legea trebuie să fie clară și să respecte reglementările GDPR.

„Era ideal dacă putea fi creată din timp, pentru că un angajat ca să își vadă vechimea și să facă rost de o asemenea adeverință petrece în jur de 15 zile cu noroc ca să zic așa, iar acum o să petreacă câteva minute. Eu cred că este foarte foarte bine venită această platformă”, explică Sorina Faier, managing partners.

În prezent, documentele din Revisal nu pot fi accesate de angajați. Cei care au nevoie de ele trebuie să ia la rând fiecare firmă la care a lucrat sau, în cazul în care firmele nu mai există, să meargă la Inspectoratul Teritorial de Muncă.