• Un pui de lup antic a fost găsit „perfect conservat” în Canada
  • Cercetarea a fost publicată luni, în jurnalul Current Biology
  • S-a descoperit că puiul de lup găsit ar avea undeva la 57.000 de ani
  • Lupoaica ar fi murit la 6 sau 7 săptămâni
  • Numele puiului de lup ar fi „Zhùr”, din ce au aflat cercetătorii de la indigeni

Un pui de lup antic, perfect conservat, ascuns în permafrost de 57.000 de ani și descris de cercetători ca fiind „cel mai bătrân și mai complet lup”, a fost descoperit de către un miner în Yukon, Canada, relatează CNN.

Mumia e așa completă, încât practic și-a păstrat pielea, majoritatea blănii, toate țesuturile… și are undeva la 56.000 de ani” a declarat Julie Meachen, profesor la Universitatea din Iowa, pentru CNN.

Cercetătorii și-au putut da seama, folosind raze X, că lupoaica descoperită a murit pe când avea 6 sau 7 săptămâni.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Între timp, o altă tehnică specializată, numită „analiză izotopică”, a dezvăluit faptul că animalul a trăit pe când ghețarii s-au retras.

Dieta puiului de lup, au descoperit cercetătorii, a fost influențată de proximitatea animalului de apă: analiza izotopică a dezvăluit că „ea și mama ei mâncau mai ales resurse acvatice – hrană precum somonul, poate unele păsări de pe mal”

Nu erau așa mulți ghețari împrejur, ceea ce înseamnă că era mai multă apă proaspătă. Deci existau multe pâraie, râuri, și probabil multe animale în jur. ” a mai adăugat Meachen.

O analiză ADN a dezvăluit că puiul este descendent din lupi antici – strămoșii lupilor moderni – din Rusia, Siberia și Alaska.