• Joe Biden și omologul său german Olaf Scholz au convenit să trimită vehicule de luptă de infanterie pentru a ajuta Ucraina.
  • Ministrul german al economiei a declarat că Berlinul nu poate exclude livrarea tancurilor Leopard.
  • Acestea sunt vehicule de luptă mai grele decât Marders.

Germania nu are în prezent planuri de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului în cadrul unei ședințe de informare periodică.

Săptămâna trecută, Germania a anunțat că va trimite vehicule de luptă Marder la Kiev, răspunzând astfel apelurilor pentru mai multe arme grele pentru a respinge forțele rusești. De asemenea, ministrul german al economiei a declarat că Berlinul nu poate exclude livrarea tancurilor Leopard, care sunt vehicule de luptă mai grele decât Marders.

Ministrul economiei susținea că Germania nu poate exclude livrarea de tancuri Leopard, vehicule de luptă mai grele decât Marders, pentru a sprijini în viitor forțele militare ucrainene.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Bineînțeles că nu poate fi exclusă”, a declarat Robert Habeck. Comentariile sale vin la două zile după ce Germania a declarat că vrea să livreze Ucrainei aproximativ 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder înainte de sfârșitul lunii martie, o decizie despre care Habeck a spus că este bună și că trebuia luată de mult timp.

Joe Biden și omologul său german Olaf Scholz au convenit să trimită vehicule de luptă de infanterie pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei, la o zi după ce Franța a declarat că va furniza propriile vehicule blindate Kievului în încercarea de a crea un progres în războiul care durează de 10 luni.

Anunțul comun a fost făcut în urma unei convorbiri telefonice între Biden și Scholz și reprezintă o schimbare de etapă în sprijinul militar occidental pentru Ucraina, care a cerut până la 700 de vehicule blindate pentru a ajuta la forțarea plecării rușilor.