• Rare sisteme rusești de apărare antiaeriană au fost doborâte de forțele ucrainene.
  • Tor-M2DT este o modificare a sistemului de apărare antiaeriană Tor-M2 și se bazează pe șasiul unui transportor cu două șenile DT-30 Vityaz.
  • Acesta este destinat să ofere acoperire împotriva atacurilor cu rachete antiradar și de croazieră.

Un sistem rusesc rar de apărare antiaeriană Arctic TOR-M2DT a fost distrus pentru prima dată în istoria de serviciu a platformei de către artileria ucraineană, a anunțat joi Ministerul ucrainean al Apărării. Artileriștii ucraineni au lovit TOR-M2DT cu obuze după ce locația sistemului a fost cercetată de o dronă, a precizat ministerul, postând un videoclip care ironizează modul în care platforma antiaeriană a fost lăudată în presa rusă.

Aceasta este prima dată când forțele armate distrug acest sistem de apărare antiaeriană particular și, în general, este demn de remarcat faptul că, aparent, Federația Rusă a aruncat aceste sisteme în Ucraina destul de recent – pentru prima dată, sistemele de apărare antiaeriană Arctic” „Tor-M2DT” s-au „aprins” pe câmpul de luptă la mijlocul lunii decembrie 2022 .

Tor-M2DT este o modificare a sistemului de apărare antiaeriană Tor-M2 și se bazează pe șasiul unui transportor cu două șenile DT-30 Vityaz. Acesta este destinat să ofere acoperire împotriva atacurilor cu rachete antiradar și de croazieră, a bombelor ghidate, a avioanelor, elicopterelor și a vehiculelor aeriene fără pilot.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Este format din 16 rachete antiaeriene lansate vertical cu o rază de acțiune de până la 12 kilometri, capabile să lovească ținte la altitudini de până la 10.000 de metri.

Se presupune că stația modernizată de detectare a țintelor este capabilă să detecteze avioanele care folosesc tehnologia stealth. În cele 345 de zile de război total în Ucraina, Rusia a pierdut aproximativ 130.590 dintre soldații săi, inclusiv 720 de ocupanți uciși de forțele armate ucrainene numai în ultima zi.