• Tronsonul A3 Cherțani-Câmpia Turzii va fi gata cu 9 luni înainte de termenul stabilit.
  • Contractul a fost semnat pe 26 octombrie pentru circa 420 de milioane de lei.
  • Termenul contractual pentru execuție este august 2024 dar va fi gata la final de 2023.

Pregătește șampania, nu doar pentru noul an. Tronsonul din Autostrada Transilvaniei de la Chețani la Câmpia Turzii va fi gata cu9 luni înaintea termenului contractual, adică spre finalul acestui an. Un „record național”, după cum îl numește Asociația Pro Infrastructura. Contractul a fost semnat pe 26 octombrie pentru circa 420 de milioane de lei. Termenul contractual este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Mai exact, termenul de finalizare era august 2024.

Contractul inițial de aproximativ 280 de milioane de lei cu firma românească Straco a fost reziliat în martie 2021, la șase ani de la semnare, deoarece firma de construcție a intrat în insolvență, iar în 2021 stadiul fizic era sub 40%.

Ionuț Ciurea, directorul Pro Infrastructura, spune că și birocrația a fost de partea celor 2 antreprenori locali. „Și vremea a fost de partea lor, dar mai ales partea birocratică, pentru că era autorizație de construire peste contract. Șantierul era început, deblocat. A fost o problemă într-adevăr, cu antreprenorul care a dat și faliment”, spune acesta.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Citește și