• Incidentul șocant a fost filmat în timpul unei partide de la Openul Moscovei de marți.
  • Imaginile, publicate de canalul Telegram Baza, îl arată pe băiat în dureri în timp ce robotul îi strânge degetul timp de câteva secunde în mijlocul jocului.
  • Serghei Smagin, vicepreședintele Federației Ruse de Șah, a susținut că robotul a atacat după ce adversarul său uman nu a reușit să aștepte ca acesta să își termine mutarea.

Un robot care joacă șah a fost acuzat că a atacat un băiat de șapte ani și i-a rupt degetul în timpul unui meci la Moscova.

Incidentul șocant a fost filmat în timpul unei partide de la Openul Moscovei de marți. Imaginile, publicate de canalul Telegram Baza, îl arată pe băiat în dureri în timp ce robotul îi strânge degetul timp de câteva secunde în mijlocul jocului.

Mai mulți spectatori pot fi văzuți cum se grăbesc să intervină pentru a opri incidentul, eliberându-l pe băiat din ghearele robotului și îndepărtându-l de la locul faptei, relatează The Telegraph.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Robotul i-a rupt degetul copilului”, a declarat Serghei Lazarev, președintele Federației de Șah din Moscova, pentru agenția de presă de stat rusă TASS.

De ce a atacat robotul?

Au existat relatări contradictorii cu privire la modul în care robotul a ajuns să îl rănească pe băiat, care a fost numit Christopher în rapoartele mass-media rusești. Deși este posibil ca incidentul să fi fost un accident nefericit, oficialii de șah au alte teorii.

Serghei Smagin, vicepreședintele Federației Ruse de Șah, a susținut că robotul a atacat după ce adversarul său uman nu a reușit să aștepte ca acesta să își termine mutarea.

„Există anumite reguli de siguranță, iar copilul, se pare, le-a încălcat. Când și-a făcut mutarea, nu și-a dat seama că mai întâi trebuia să aștepte”, a declarat Smagin. „Acesta este un caz extrem de rar, primul de care îmi amintesc”.

Între timp, dl Lazarev a susținut că robotul l-a apucat pe băiat după ce acesta a făcut o mișcare și apoi a „grăbit” robotul, fără a-i lăsa „timp să răspundă”.

Băiatul a continuat să joace șah

Mașina a fost implementată în turnee de șah anterioare și nu a avut probleme, potrivit unui raport al TASS.

Mașina „unică” este capabilă să joace mai multe meciuri în același timp și terminase deja trei partide de șah în momentul în care a ajuns la Christopher.

Degetul rupt al băiatului a fost pus în ghips. El nu a părut prea zdruncinat de incident, reușind chiar să concureze din nou a doua zi, potrivit rapoartelor din presa rusă.

„Copilul a jucat chiar a doua zi, a terminat turneul, iar voluntarii au ajutat la înregistrarea mutărilor”, a declarat dl Lazarev.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">All acquisition that advanced AI will destroy humanity is false. Not the powerful AI or breaching laws of robotics will destroy humanity, but engineers with both left hands :/<br><br>On video - a chess robot breaks a kid&#39;s finger at Moscow Chess Open today. <a href="https://t.co/bIGIbHztar">pic.twitter.com/bIGIbHztar</a></p>&mdash; Pavel Osadchuk 👨‍💻💤 (@xakpc) <a href="https://twitter.com/xakpc/status/1550224137041371144?ref_src=twsrc%5Etfw">July 21, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>