• George Marius Bogdan a fost sfinţit preot de Papa Francisc în bazilica San Pietro
  • Viitorul preot al diecezei din Roma s-a născut în judeţul Bacău
  • Cu el au mai fost hirotoniţi 6 italieni, un columbian şi un brazilian
  • Peste 100 de preoţi români activează în parohiile romano-catolice din Italia

Biserica Catolică are noi preoţi, după ce nouă diaconi au fost sfinţiţi preoți chiar de Papa Francisc.

Printre aceştia s-a aflat şi George Marius Bogdan, fiul unor români originari din judeţul Bacău, stabiliţi la Roma cu mulţi ani în urmă. Şcolit în capitala Italiei, George a fost hirotonit alături de alţi şase italieni, un columbian şi un brazilian.

Prin tradiţie, hirotonirea candidaţilor la preoţia Romei are loc în cea de-a patra duminică a Paştelui catolic. În cadrul ceremoniei organizate ieri în bazilica San Pietro, Suveranul Pontif i-a încurajat pe cei nouă tineri să rămână aproape de credincioși.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Când un preot devine antreprenor al parohiei în care activează, își pierde acea apropiere față de oameni, pierde acea sărăcie care îl face să semene cu bietul Hristos răstignit și devine un om de afaceri, un preot om de afaceri, nu un slujitor”, a spus Papa Francisc.

George Marius Bogdan devine unul dintre cei peste 100 de preoţi români din bisericile romano-catolice din Italia. Va fi repartizat, cel mai probabil, într-o parohie din Roma sau din împrejurimi.

„Eu personal, ca român, ca preot responsabil al românilor din Roma, mă simt bine, mă simt mândru. Cred că acest sentiment de mândrie, de bucurie sfântă, îl avem noi toţi. Şi cei catolici, şi cei ortodocşi, şi cei de alte confesiuni, nu facem niciun fel de diferenţă”, a spus Isidor Iacovici, un preot român din Roma.