• Un blogger cecen a fost la un pas de a fi ucis de un rus, în Suedia.
  • Bloggerul a fost atacat pentru că și-a permis să îl critice pe liderul cecen Ramzan Kadyrov.
  • O femeie care l-a ajutat pe agresor să intre în locuința bloggerului a primit 8 ani de închisoare.

Un rus care a încercat să bată până la moarte un cunoscut blogger și critic al liderului cecen Ramzan Kadyrov, în Suedia, anul trecut, a fost condamnat, luni, la 10 ani de închisoare de către un tribunal suedez, potrivit Reuters.

Bloggerul cecen Tumso Abdurakhmanov (foto) a supraviețuit atacului din 26 februarie, din orașul Gavle. Instanța nu a dat numele inculpatului condamnat, în conformitate cu practica suedeză.

O femeie care l-a ajutat pe agresor lăsându-l să intre în apartamentul lui Abdurakhmanov, a primit o sentință de 8 ani. Ambii vor fi expulzați din Suedia, a declarat agenția de știri suedeză TT. Condamnații străini sunt în mod normal expulzați după executarea pedepsei.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Critici ai lui Kadyrov au devenit victime

Critici proeminenți ai lui Kadyrov au fost victimele mai multor atacuri în ultimii ani.

În februarie 2020, bloggerul cecen Imran Aliyev a fost găsit înjunghiat la moarte într-un hotel din Lille, Franța. În aceeași lună, un jurnalist de investigație rus care susținea că bărbații homosexuali din Cecenia ar fi fost arestați în masă și tortura a fost bătut în capitala cecenă Grozny.

În 2006, Anna Politkovskaya, jurnalistă care a acoperit Cecenia pentru ziarul rus Novaya Gazeta, a fost împușcată în timp ce se întorcea în apartamentul ei din Moscova.