• Doi tineri ruși s-au abătut de la traseu și s-au rătăcit, acum mai bine de o săptămână
  • Unul dintre ei a decedat în urma frigului îndurat
  • Cei doi tranzitau celebrul „Drum al Oaselor”

Un tânăr rus, Sergey Ustinov, a murit degerat în propria sa mașină, după ce s-a rătăcit în regiunea Yakutia, cunoscută pentru temperaturila sale extrem de scăzute.

Tânărul de 18 ani a decedat, însă pasagerul din dreapta, un alt adolescent a supraviețuit. Acesta a fost dus la un spital din Oymyakon, deoarece starea lui era gravă și avea semne de degerături. Ancheta a scos la suprafață faptul că mașina, o Toyota Chaser, avea radiatorul stricat, iar în timpul nopții temperaturile au ajuns și la -50 de grade Celsius.

Cei doi au plecat din Yakutsk spre Magadan, mergând pe Autostrada Kolyma, pe 28 noiembrie și au fost găsiți abia pe 5 decembrie. Autostrada, singura rută între cele două orașe, mai este cunoscută și sub numele de „Drumul Oaselor”, la construirea ei fiind folosită forță de muncă din gulaguri.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este încă neclar cum au reușit cei doi să devieze de la traseu și să se piardă, ajungând pe un tronson abandonat de autostradă. Cea mai apropiată localitate se afla la 120 de kilometri distanță.

Regiunea Oymyakon este celebră pentru faptul că este cea mai rece zonă locuită de oameni de pe Pământ, deseori termometrele indicând -60 de grade Celsius.