Lupta împotriva schimbărilor climatice poate fi făcută prin schimbarea orbitei Lunii? Senator american: „Acest lucru ar avea efecte profunde”

Luna e frumoasă, dar periculoasă. Cercetătorii i-au măsurat radiațiile: „Îți afectează ADN-ul“ Sursă foto: Profimedia
  • Un senator american a găsit o nouă soluție pentru schimbările climatice
  • Acesta a întrebat dacă este posibil să se modifice orbitele Lunii sau ale Pământului, ca modalitate de combatere a schimbărilor climatice
  • Întrebarea nu a fost adresată specialiștilor din Nasa sau Pentagon, ci a fost lansată unui oficial superior al serviciului forestier

Un senator american a găsit o nouă soluție pentru schimbările climatice. Congresmanul republican, Louie Gohmert, a cerut unui înalt oficial guvernamental să verifice dacă schimbarea orbitei Lunii în jurul Pământului, sau orbita Pământului în jurul Soarelui, ar putea duce la reducerea încălzirii globale, notează The Guardian.

Cu toate acestea, întrebarea nu a fost adresată specialiștilor din Nasa sau Pentagon, ci a fost lansată unui oficial superior al serviciului forestier în cursul unei audieri a comisiei de resurse naturale la Casa Albă.

Într-o discuție cu Jennifer Eberlien, șef adjunct asociat al Serviciului Forestier SUA, Gohmert a întrebat dacă este posibil să se modifice orbitele Lunii sau ale Pământului, ca modalitate de combatere a schimbărilor climatice.

„Înțeleg din ceea ce a fost depus la serviciul forestier și la Biroul de gestionare a terenurilor, că doriți foarte mult să lucrați la problema schimbărilor climatice”, a spus Gohmert, adăugând că un trecut director al NASA i-a spus odată că orbitele Lunii și ale Pământului se schimbau.

„Știm că a existat o activitate semnificativă, deci … poate face ceva Serviciul Național al Pădurilor sau BLM pentru a schimba cursul orbitei lunii sau orbita Pământului în jurul Soarelui?”, a întrebat Gohmert. „Evident, acest lucru ar avea efecte profunde asupra climatului nostru”.