• Un sfert din populaţia României are o boală cronică
  • Rezultatele unei anchete a Institului Naţional de Statistică sunt îngrijorătoare
  • Studiul a fost realizat în perioada septembrie – noiembrie 2019
  • INS: Starea de sănătate a populaţiei este precară

Ardelenii cu kilogramele în plus, oltenii cu inima și diabetul, moldovenii cu spatele. O spune Institutul Național de Statistică.La finalul anului 2019 a calculat rata de incidență pe regiuni a unor boli cronice..

INS a făcut topul bolilor care te pasc la bătrânețe în România: hipertensiunea arterială, afecţiunile zonei lombare, diabetul zaharat și afecţiunile zonei cervicale.

Cei mai mulți bolnavi cronici sunt în regiunile Nord-Vest și Bucureşti-Ilfov, peste un sfert din populație. Cei mai puțini, în regiunile Sud-Vest Oltenia și Vest, aproape 20 la sută din populație suferă de o boală cronică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Cei mai mulți hipertensivi sunt în regiunea Sud-Muntenia, 25 dintr-o mie, iar moldovenii au cei mai mulți bolnavi de spate, 17 persoane din o mie.

Cei mai mulți români care au consumat medicamente după ureche trăiesc în Moldova, iar cei mai puțini în București-Ilfov.

Consumul de alcool, sport național

La vicii stăm foarte prost. Consumul de alcool e sport național. În studiu scrie că vorbim de procente din ponderea populației rezidente de la 15 ani în sus.

Românii din regiunile Sud Vest Oltenia și Centru sunt campionii concursului la pahare de luni, până joi. Cu un procent de 79,5 la sută. Asta în timpul săptîmânii.Cum vine weekendul situația se schimbă radical. Ponderea populației care consumă alcool depăşeşte 97% în toate regiunile.