• România are 459 de medici epidemiologi şi infecţionişti activi
  • Ţara noastră nu stă bine nici la capitolul medicilor ATI
  • În România lucrează aproape 1700 de medici de ATI, inegal repartizaţi
  • Potrivit ultimelor date, România a pierdut peste 15.000 de specialişti, printre care şi medici de ATI

Institutul „Marius Nasta” din Capitală are un singur medic epidemiolog, atrage atenţia managerul spitalului, Beatrice Mahler. Şi de-ar fi singura problemă. Şi numărul de cazuri de la terapie intensivă a crescut. În momentul de faţă cu greu se mai găsesc paturi libere în secţiile de terapie intensivă din Bucureşti.

„Faţă de săptămâna trecută numărul de cazuri în Terapie Intensivă şi de cazuri de pacienţi infectaţi cu Sars-CoV-2 s-a triplat. Presiunea pe compartimentul Covid este destul de mare. Este un deficit de personal dacă vorbim de secţia ATI. În Institut avem un singur epidemiolog, ar fi foarte bine să fie mai mulţi, e nevoie tot mai multă de prezenţa acestor specialişti care pot să ordoneze şi să ajute întregul circuit al pacientului”, a spus Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta. 

„La ATI nu există niciun caz programat, toate sunt mari urgenţe, pacienţi în suferinţă majoră, aflaţi în pericol de moarte şi care trebuie internaţi atunci când necazul vine”, a declarat la rândul său Dorel Săndesc, Preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii. 

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Însă, poate ai auzit că în Capitală sunt, în total, 45 de unităţi sanitare, iar în multe dintre ele există capacitate ATI, cu ajutorul căreia s-ar putea degreva măcar o parte din activitatea intensă din cele şase spitale din linia 1,2 şi suport Covid din Capitală.