Un șofer de camion a spulberat mulțimea de spectatori de la o paradă LGBT din Florida. Un bărbat a murit, iar altul este grav rănit

Femeie care sună după ajutor după un accident petrecut în timpul unei parade LGBT. Sursa Foto: Twitter / La Razon de Mexico
  • O persoană a murit, iar o alta este grav rănită în urma unui incident care a avut loc în timpul unei parade LGBT din sudul Floridei.
  • Un șofer de camion a intrat în mulțime, iar polițiștii spun că ancheta este în lucru, acesta fiind reținut.
  • Victimele au fost doi bărbați: unul dintre aceștia a murit, iar celălalt este internat în spital și este grav rănit.

O persoană a murit, iar alta a fost rănită după ce un camion a lovit sâmbătă o mulțime de spectatori la o paradă LGBT din sudul Floridei, au spus autoritățile locale, potrivit Reuters.

Poliția l-a reținut pe șoferul de camion care a intrat în mulțime, la parada LGBT din Fort Lauderdale, a declarat primarul Dean Trantalis pentru postul de televiziune din Miami WSVN, citat de Reuters.

Intenția șoferului rămâne necunoscută, au spus polițiștii, dar Trantalis a descris accidentul ca pe un atac deliberat asupra comunității LGBT.

Raportul arată că șoferul a acționat de parcă ar fi făcut parte din paradă, dar la un moment dat a accelerat brusc.

„Ancheta asupra acestui incident este în lucru, analizăm și evaluăm toate posibilitățile”, a declarat într-un comunicat detectivul de poliție Fort Lauderdale, Ali Adamson, adăugând că poliția lucrează la acest caz cu Biroul Federal de Investigații.

Victimele, doi bărbați, au fost transportați la un centru medical local, unde unul a fost declarat decedat, iar celălalt este rănit grav.

Din cauza evenimentuluii, parada Stonewall Pride Parade a fost anulată, dar evenimentele festivalului vor continua, a potrivit anunțului Departamentului de Poliție Wilton Manors făcut pe Twitter.

Reprezentantul democratic Debbie Wasserman Schultz, aflată în paradă, a scris pe Twitter că este în siguranță, deși a fost „profund zguduită și devastată că s-a pierdut o viață, iar alții au fost grav răniți”.