• Procurorii federali spun că soldatul american a mărturisit că s-a aliat cu o sectă neonazistă pentru a provoca moartea camarazilor săi, scrie The New York Times.
  • F.B.I și armata au zădărnicit complotul la sfârșitul lunii mai înainte ca planul să fie dus până la capăt.
  • Soldatul american este acuzat de complotarea cu „Ordinul celor 9 unghiuri”, denumit și O9A, un grup pe care procurorii l-au descris ca „un grup neo-nazist ocult și bazat pe rasism extremist”.

Un soldat american le-a recunoscut procurilor că a oferit informații secrete unei secte neonaziste pentru a-și ataca propria unitate militară. Procurorii federali din Manhattan spun că în urma complotului mai mulți soldați trebuiau să fie uciși.

Soldatul american este acuzat de complotarea cu „Ordinul celor 9 unghiuri”, denumit și O9A, un grup pe care procurorii l-au descris ca „un grup neo-nazist ocult și bazat pe rasism extremist”.

„Ethan Melzer, un soldat al armatei americane, a fost inamicul din interior”, a declarat Audrey Strauss, avocata americană din Manhattan.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit procurorilor, F.B.I și armata au zădărnicit complotul la sfârșitul lunii mai înainte ca planul să fie dus până la capăt.

Soldatul american în vârstă de 22 de ani a fost arestat pe 10 iunie. În timp ce era în arest, el s-a declarat „un trădător împotriva Statelor Unite”

Procurorii federali au spus că O9A, care, la fel ca și alte grupări extremiste, comunică adesea prin aplicații criptate precum Telegram. Tot aceștia menționează că adepții O9A își exprimp admirația nu doar pentru Hitler, ci și pentru teroriștii islamici precum Osama bin Laden.