• Cel puțin 15 persoane au murit într-un incendiu teribil într-un club de noapte dintr-un local popular din Rusia.
  • Un incediu a distrus clubul Polygon din Kostroma, provocând prăbușirea tavanului după ce un militar a tras cu un pistol de semnalizare în tavan de pe ringul de dans”.
  • Pompierii au fost nevoiți să folosească un echipament special de tăiere pentru a pătrunde înăuntru și a salva oamenii.

Cel puțin 15 persoane au murit într-un incendiu teribil într-un club de noapte dintr-un local popular din Rusia. Un incendiu a distrus clubul Polygon din Kostroma, provocând prăbușirea tavanului „după ce un militar a tras cu un pistol de semnalizare în tavan de pe ringul de dans”.

Se crede că alți 60 de petrecăreți au suferit arsuri îngrozitoare și alte răni, după ce peste 250 de persoane au fost evacuate din infernul din clubul de noapte. Poliția ar fi reținut un bărbat căsătorit, pe nume Stanislav Ionkin, în vârstă de 23 de ani, suspectat că a provocat incendiul trăgând cu un pistol de semnalizare, așa cum este folosit de vânători.

De atunci, soldatul a fost interogat în legătură cu incendiul. Motivul incidentului a fost neclar, dar alte rapoarte au descris o bătaie care s-a transformat într-o încăierare în masă”. Un bărbat care se afla în club a declarat: „Oamenii fugeau afară, țipând și gemând”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Eroul Andrei Kuzmin a salvat zeci de vieți, dărâmând o ușă pentru a le permite celor din club să evadeze, dar se pare că bilanțul a fost mai grav din cauza celor patru uși de incendiu care erau închise cu șuruburi.

Pompierii au fost nevoiți să folosească un echipament special de tăiere pentru a pătrunde înăuntru și a salva oamenii. Andrei a spus: Când a început lupta, au aprins luminile, s-a auzit o pocnitură și a ieșit fum instantaneu. A fost instantaneu. A fost ca o bătaie de palme, a fost fum, panică, fum”.

El a continuat: Singurul lucru pe care l-am spus a fost calmează-te”. Apoi m-am dus să sparg ușa. Am deschis ușa cu piciorul și oamenii au ieșit. Erau mulți oameni în local, pentru că era foarte popular. Nu pot spune cu siguranță, dar, la o estimare aproximativă, au fost aproximativ 300 de persoane, pentru că totul era plin, atât barul, cât și ringul de dans, iar mesele erau ocupate.”

El a adăugat: După ce a început incendiul nu mă gândeam la nimic. Mă gândeam la cum voi ieși de aici, la asta mă gândeam. Am scos-o (ușa) și mulțimea s-a grăbit să iasă. Dacă nu o scoteam, ar fi fost groaznic. Am ieșit afară și, câteva secunde mai târziu, au apărut nori de fum. Oamenii fugeau afară, țipând.”

O femeie din club i-a mulțumit eroului pentru curajul său, după cum a spus: Dacă nu era Andrei, nu am fi supraviețuit.” O altă femeie, pe nume Iulia, a spus:  Nu am fost în stare să mă întorc. Inițial a început o bătaie, iar bodyguarzii îi împingeau pe toți. Bătaia s-a oprit. Dar apoi a început din nou pe ringul de dans…Am văzut fum în locul unde avea loc bătaia. S-a auzit o bubuitură puternică și era mult fum. Din fericire, clubul avea o ieșire de urgență. Am fugit afară prin bucătărie. Era panică și se striga”.

O înregistrare video a arătat cadavrele celor morți în afara clubului.