• Un soldat ucrainean a ucis cinci persoane și a rănit alte cinci printr-un foc deschis într-o uzină militară.
  • Medicii se luptă pentru a salva viețile victimelor.
  • O comisie va evalua starea de sănătate mintală a soldatului.

Cinci persoane au fost împușcate mortal și alte cinci au fost rănite când un soldat ucrainean a deschis focul într-o uzină militară, a anunțat joi Ministerul de Interne al țării.

Un membru al Gărzii Naționale ucrainene a fost reținut în urma atacului, care s-a soldat cu moartea a patru soldați și a unui muncitor la o fabrică de construcții de mașini deținută de stat din orașul Dnipro, situat în estul țării. Printre morți se numără și o femeie, iar medicii „luptă” pentru a salva viețile celor răniți, a declarat ministrul ucrainean de interne Denys Monastyrsky pe Facebook, unde a transmis condoleanțe familiei și prietenilor victimelor.

Nu a existat niciun semn imediat al unui motiv pentru acest atac armat, a precizat ministrul de interne. O comisie va investiga ce a dus la acțiunile soldatului și va evalua starea de sănătate mintală a acestuia în momentul în care i s-a eliberat permisul de port-armă, a precizat Monastyrsky.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

La ordinul meu va fi înființată o comisie pentru a investiga circumstanțele care au dus la acțiunile unui militar de 21 de ani, care a fost chemat să învețe cum să apere țara și să se ocupe de securitate, nu pentru a-și împușca colegii”, a adăugat Monastyrsky.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că medicii „se luptă pentru viețile celor cinci persoane”. „Sincere condoleanțe celor care și-au pierdut rudele astăzi. Criminalul a fost reținut. Mă aștept ca ofițerii să informeze pe deplin publicul despre toate circumstanțele crimei”, a adăugat el.

Uzina în care a avut loc împușcătura lucrează cu Agenția spațială de stat din Ucraina pentru a produce tehnologie pentru rachete și spațiu aerian, inclusiv sisteme de rachete și vehicule de lansare spațială. Atacul are loc pe fondul unor tensiuni foarte mari între Rusia și Ucraina. Rusia a adunat zeci de mii de persoane pregătite în apropierea graniței ucrainene, ceea ce a stârnit temeri legate de o potențială invazie.