• Sondajul Selzer, realizat în Iowa îl plasează pe Donald Trump înaintea lui Joe Biden cu o marjă de 48% până la 41%.
• În general, Biden pare a fi favoritul în sondaje, el având un avans în statele competitive.
• Sondajul acesta le dă fiori democraților fiindcă în 2016, în ultimul sondaj Selzer, Trump conducea în Iowa cu 7 puncte și în final Trump a câștigat cu 9 puncte.

Un nou sondaj din America, realizat de Des Moines Register/Selzer în rândul alegătorilor din Iowa, arată că președintele Donald Trump se află înaintea candidatului democrat Joe Biden cu o marjă de 48% până la 41%, informează CNN. În medie, sondajul de acum din Iowa îl plasează pe Trump cu 2 puncte în fața lui Biden.

În general, Biden este favoritul în sondaje. El conduce în statele competitive, care l-ar ajuta să obțină cele 270 de voturi electorale, cu un avans mai mare decât cel pe care îl avea Hillary Clinton acum patru ani.
Sondajul Selzer este o excepție de la această regulă. Dacă este corect, Trump se află într-o poziție mult mai bună decât cea asumată și cursa ar putea fi mult mai strânsă decât mulți se așteaptă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Motivul pentru care sondajul Selzer le dă fiori democraților, iar republicanilor speranțe este istoria sondajului Selzer. Și în urmă cu patru ani, sondajele din multe alte state îl arătau pe Trump fiind într-o situație dificilă, dar ultimul sondaj Selzer l-a arătat pe Trump conducând cu 7 puncte în Iowa. Trump a câștigat cu 9 puncte.Semnul unui bun realizator de sondaje este că este dispus să publice rezultate care nu arată ca altele.

Adevărul este aproape sigur însă undeva între rezultatele prezentate de mai multe sondaje.

Desigur, dat fiind că sondajele nu sunt infailibile, nu este exclus nici ca situația sondajului Selzer din acest an să fie diferită decât cea din 2016.

În acest an marja de avans a lui Biden este cu aproximativ 5 – 6 puncte mai mare decât era a lui Clinton în ultimele zilele la nivel național. Adeverirea datelor sondajului Selzer va însemna că sondajele naționale din SUA sunt pe cale de a da cea mai gravă eroare a lor din ultimii 40 de ani. Asta, dacă în Iowa nu se va întâmpla ceva cu adevărat unic.