• Deși temperaturile din Spania au scăzut în urma valului de căldură din weekend, pompierii se luptă cu 24 de incendii active.
  • Se așteaptă ca temperaturile să crească din nou începând de miercuri.
  • Incendiile de vegetație au făcut ravagii în zonele rurale aride din Franța, Spania și din alte țări, în timp ce valul de căldură care s-a instalat în sudul Europei săptămâna trecută s-a îndreptat spre nord.

Un spaniol care a fugit de incendiile de vegetație cu hainele în flăcări după ce a încercat să sape un șanț pentru a-și proteja orașul se află în stare gravă la spital, dar a reușit să comunice cu soția sa, a declarat marți un prieten de familie pentru Reuters.

Angel Martin Arjona a fugit din calea flăcărilor înalte după ce vântul și-a schimbat direcția, iar focul și fumul au cuprins excavatorul pe care îl manevra în orașul Tabara din provincia Zamora, în nord-vestul țării, o scenă surprinsă pe video de Reuters.

Arjona, în vârstă de 50 de ani, proprietarul unei firme de echipamente de construcții, a suferit arsuri grave și i s-a acordat primul ajutor de urgență la fața locului înainte de a fi transportat la o unitate specializată în arsuri din orașul vecin Valladolid, au anunțat serviciile locale de urgență.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un prieten de familie, Jose Manuel Taba, a declarat că acesta se află în stare gravă, dar că a comunicat cu soția sa în primele ore ale zilei de marți.

Este într-o stare foarte gravă, dar este conștient. A vorbit cu soția sa sau a făcut gesturi către ea, a declarat Taba pentru Reuters. Va trebui să luăm lucrurile pas cu pas, este o situație foarte complexă.

Incendiul din jurul Tabara a fost adus sub control, dar altele au continuat să facă ravagii în apropiere, inclusiv în jurul unui parc eolian. Incendiul a început în Losacio, Zamora, și a provocat două decese, a provocat rănirea gravă a trei persoane și a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane.

Rafael Reyes, un oficial al serviciului regional de pompieri din Madrid, a îndemnat pe oricine a văzut fum să sune imediat la serviciile de urgență. El a spus că civilii nu ar trebui să se apropie de un incendiu de vegetație activ și a precizat că până și pompierii au fost nevoiți să aștepte o oportunitate pentru a acționa asupra lor. Cu toate acestea, el a spus că civilii ar putea acționa pentru a înăbuși incendiile în primele etape.

Dacă este un incendiu mic, controlabil, care abia începe, ar trebui să încercăm să îl stingem cu pământ, nisip, apă sau prin tăierea unor ramuri verzi și încercarea de a-l sufoca prin lovirea bazei flăcărilor, a spus el.

Incendiile de vegetație au făcut ravagii în zonele rurale uscate din Franța, Spania și din alte părți, în timp ce valul de căldură care s-a instalat săptămâna trecută în sudul Europei a înaintat spre nord, iar în Marea Britanie temperaturile au depășit pentru prima dată, provizoriu, 40 de grade Celsius. Sudul și vestul Germaniei și Belgia au fost, de asemenea, pregătite pentru temperaturi care ar putea bate recorduri.