Un spital olandez transportă pacienţii de Covid în Germania cu elicopterul

Sursă foto: Profimedia
  • Un elicopter a transportat un pacient diagnosticat cu COVID-19 din Olanda către o unitate germană de terapie intensivă din Germania, acesta fiind primul transport aerian internaţional în scopuri medicale.
  • Experţii susţin că numărul real de infecţii este mult mai mare decât cel pe care îl declară guvernele ţărilor
  • Numărul infectărilor şi al deceselor continuă să crească.

Un elicopter a decolat, vineri, din Almere, Olanda, pentru a transporta un pacient infectat cu COVID-19 la o unitate de terapie intensivă din Germania vecină. Transferul reprezintă primul de acest fel de la începutul pandemiei de coronavirus.

Experţii susţin că numărul real de infecţii este probabil mult mai mare decât cel pe care guvernele ţărilor declară. Acest fapt se consemnează din cauza faptului că nu sunt efectuate teste pe scară largă şi majoritatea oamenilor sunt asimptomatici în prima fază a dezvoltării bolii.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat vineri că ţările din emisfera nordică se află într-un „moment critic”, deoarece numărul infectărilor şi al deceselor continuă să crească.

„Următoarele câteva luni vor fi foarte dure, iar unele ţări se află pe o pantă periculoasă”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.