• Statul american Texas aprobă o lege care stârnește controverse.
  • Persoanele care denunță femeile care fac avort după termenul de șase săptămâni ar putea primi 10.000 de dolari.
  • Legea ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie.

Persoanele care denunță femeile din statul american Texas care fac avort după termenul de șase săptămâni ar putea primi o recompensă de 10.000 de dolari, începând cu 1 septembrie, relatează The New York Times. Legea Texas Heartbeat Act a fost aprobată de autorități în luna mai.

Legea va permite cetățenilor să dea în judecată companiile medicale private care aprobă avorturi după ce au fost detectate bătaile inimii fătului. Cetățenii care raportează cazurile nu trebuie să fie neapărat locuitori ai statului Texas, ceea ce a stârnit controverse.

De asemena, Grupul Women’s March a subliniat că oamenii ar putea să dea în judecată medicii, asistentele, prietenii și alte persoane care facilitează un avort. Cei care se opun doresc ca legea să fie modificată înainte de a intra în vigoare la 1 septembrie.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

În luna mai, guvernatorul Greg Abbott a semnat o lege care interzice avorturile după termenul de șase săptămâni, dar cu unele excepții. În cazul unei urgențe medicale, o femeie poate face avort, dar legea rămâne în vigoare în cazul unei sarcini cauzate de viol sau incest.