• David MacMillan, student în SUA, a primit vaccinul Moderna întâmplător.
  • David trecea pe lângă o farmacie, care avea doze de vaccin Moderna nefolosite.
  • David MacMillan s-a filmat când primea vaccinul și a pus clipul pe TikTok.

Tu ce ai spune dacă ai trece pe lângă o farmacie, iar farmacistul ți-ar spune că are vaccin anti-COVID nefolosit și că ți-l dă ție?

În România, o asemenea situație nici măcar ipotetică nu poate să fie. Dar asta i s-a întâmplat lui David MacMillan, un student la drept din Washington D.C. Când a trecut pe lângă farmacia dintr-un supermarket, farmacistul i-a spus că, dacă vrea, poate să-l vaccineze gratis cu serul Moderna.

Era final de program, mai multe cadre medicale programate la imunizare nu au venit, iar dozele ar fi trebuit aruncate, dacă nu erau folosite repede. În Statele Unite, farmaciștii sunt sfătuiți ca, în asemenea situații, să vaccineze pe cine apucă, să nu irosească serul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Nu am avut febră, nu m-am simțit letargic”

Așa că David și amicul lui au profitat de ocazie. S-au filmat când s-au vaccinat și au pus clipul pe TikTok. Postarea a devenit repede virală: peste 700 de mii de vizualizări. Cum era de așteptat, au apărut și conspiraționiștii.
Dar ca să le demonteze teoriile, David a povestit exact ce reacție a avut la vaccin.

„După cum vedeți, nu am nicio vânătaie. Nu este nicio roșeață. Nici nu îți dai seama unde a intrat acul. Nu am avut febră, nu m-am simțit letargic. Durerea de cap și celelalte dureri minore au dispărut după prima zi. Încă mă doare mâna destul de tare. Mă durea când ridicam mâna deasupra capului. Dar e mai bine. Atunci când îți vine rândul la vaccin, categoric roagă-i să ți-l facă în mâna pe care o folosești mai puțin”, a declarat David MacMillan.