Un studiu arată ce îi îngrijorează pe oamenii de pe glob. Ce au răspuns românii

  • Gallup a studiat ce îngrijorări au locuitorii din 142 de țări
  • Românii sunt îngrijorați de fenomene meteo extreme și infracțiuni violente
  • Românii sunt la mijlocul clasamentului după gradul de îngrijorare
  • În schimb, foarte puțini români se confruntă cu riscurile de care se tem
  • Românii sunt la coada clasamentului în ceea ce privește încrederea în autorități

Te-ai gândit vreodată ce îngrijorează oamenii de pe glob? Sau ce îi îngrijorează pe români? Un studiu publicat astăzi îți spune aceste lucruri. Este vorba de World Risk Poll. Studiul a fost făcut pe oameni din 142 de țări, inclusiv din România.

ÎNGRIJORĂRILE ROMÂNILORROMÂNIA ÎN WORLD RISK POLL
41% FENOMENE METEO
34% INFRACȚIUNI VIOLENTE
31% SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ
LOC 86/142 RISC PERCEPUT
LOC 131/142 RISC TRĂIT
LOC 136/140 ÎNCREDERE ÎN GUVERN

Au fost luate în considerare riscuri de zi cu zi, de la cât de sigură este mâncarea și apa, la schimbări climatice și atacuri cibernetice. Potrivit studiului, 48% dintre români se simt mai puțin în siguranță decât acum cinci ani.

41% sunt îngrijorați de fenomene meteo extreme și 34% de infracțiuni violente. Per total, România este cam pe la mijlocul clasamentului cu privire la îngrijorare. Adică imediat după Franța.

Dar, în realitate, puțini români au avut de-a face cu lucrurile care îi îngrijorează. La acest capitol suntem spre sfârșit, cu un scor de 8 din 100. Altfel spus, ne facem griji degeaba. Suntem pe locul 5 din coadă și în ceea ce privește încrederea în autorități. Ne întrec doar Yemen, Afganistan, Liban și Irak. Țări care sunt în plin război. Studiul este făcut înainte de pandemie.