• 10 pacienți care erau intubați pe secția ATI, ei fiind diagnosticați cu COVID-19, au murit
  • Unul dintre supravieţuitorii de la Colectiv îi cere demisia lui Nelu Tătaru
  • „Un sistem de sănătate publică nu poate funcționa decât cu mecanisme și proceduri”

Mihai Grecea, una dintre persoanele care a scăpat cu viaţa din incendiul de la clubul Colectiv, din urmă cu cinci ani, îi cere demisia Ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru după încendiul de la spitalul din Piatra Neamţ.

„Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia! Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ați spus că s-a ușurat transferarea în străinătate a pacienților cu arsuri, că ați semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat și negociat cu trei Miniștri ai Sănătății, și pe care l-ați avut în transparență în feb-martie 2020. Nu l-ați semnat. Transferarea pacienților cu arsuri e tot în pixul ministrului și al secretarilor de stat. Și tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat. Domnule ministru, dacă v-ați fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecați la Piatra Neamț ca să rezolvați lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcționare, implementat și exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcționa decât cu mecanisme și proceduri, nu cu miniștri care stau cu fundul în mașină și merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteți în poziția în care trebuie să vă dați demisia. Nu este posibil să mai continuați să rămâneți în fruntea sănătății”, a scris bărbatul pe Facebook.

10 pacienți care erau intubați pe secția ATI, ei fiind diagnosticați cu COVID-19, au murit. Alte șapte persoane sunt în stare critică și vor fi transportate la Spitalul Județean Iași. Între ele, și medicul care era de gardă. El va fi dus de la Iași la Spitalul Floreasca din București, iar mai apoi ar putea ajunge în Belgia. Alte trei cadre medicale au suferit arsuri în deflagrație.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE