• Principala agenţie guvernametală de răspuns la dezastre din Filipine a declarant că sunt cel puţin 31 de persoane decedate, alte trei sunt rănite şi o persoană este dată dispărută.
  • Taifunul Rai s-a format în Marea Chinei de Sud şi a lovit violent arhipelagul filipinez în provinciile insulare sudice şi centrale, joi şi vineri.
  • Peste 300.000 de persoane au fost evacuate, în încercarea autorităţilor de a scădea numărul victimelor, potrivit AP.

Un taifun puternic a făcut cel puţin 31 de victime în Filipine. Acesta a dus la întreruperea energiei electrice şi la căderea reţelelor de comunicaţii în mai multe provincii din ţară.

Taifunul Rai s-a format în Marea Chinei de Sud şi a lovit violent arhipelagul filipinez în provinciile insulare sudice şi centrale, joi şi vineri. Peste 300.000 de persoane au fost evacuate, în încercarea autorităţilor de a scădea numărul victimelor, potrivit AP.

Cel mai puternic taifun din ultimii ani

Acest taifun este cel mai puternic din ultimii ani care a lovit arhipelagul din Asia de Sud-Est şi s-a format într-o perioadă neobişnuită a anului. Joi viteza vântului a atins 195 de kilometri pe oră, iar vineri a scăzut la 155 de kilometri pe oră. Amploarea pagubelor şi victimelor a rămas neclară la două zile după, provincii întregi fiind în continuare fără curent electric sau conexiune la telefonul mobil.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Principala agenţie guvernametală de răspuns la dezastre din Filipine a declarant că sunt cel puţin 31 de persoane decedate, alte trei sunt rănite şi o persoană este dată dispărută.

Filipine este unul dintre cele mai afectate state de către cicloanele tropicale. Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Hayan, în anul 2013, care a creat pagube materiale uriaşe, a dus la mutarea a peste 4 milioane de locuitori şi a provocat moartea a aproximativ 10.000 de oameni.