Un student de 22 de ani s-a aruncat de pe cămin, după ce, timp de 3 ore, a amenințat că se sinucide. ISU: „Nu putem vorbi de un eșec al operațiunii”

  • Tânărul s-a aruncat de pe un cămin din sectorul 3 al Capitalei
  • ISU: „El și-a manifestat intenția de a se arunca. Din păcate, el a făcut acest gest
  • ISU: „Nu putem vorbi de un eșec. Suntem profesioniști

Un tânăr de 22 de ani din București s-a aruncat de pe acoperișul unui cămin privat din București. El a stat trei ore pe clădire și a amenințat că se sinucide.

La fața locului au fost mobilizate mai multe forțe de ordine, între care negociatori și un psiholog.

El și-a manifestat intenția de a se arunca. Din păcate, el a făcut acest gest. Dacă aveam o pernă la fața locului, nu o puteam amplasa, pentru că erau copaci și garduri”, maiorul Adrian Dinu din cadru ISU București, aflat la fața locului.

Din dorința de a atenua șocul, în cazul unei căderi voite, am vrut să amplasăm aceste saltele, dar persoana a fost foarte suspicioasă și nici măcar autoscara nu a putut fi calată. Acele saltele nu au fost puse pentru că nu voiam să îl determinăm să se arunce.

Dacă există o mică fărâmă ca persoana să dorească să fie salvată, noi acționam”, a mai spus oficialul ISU.

Reprezentantul ISU spune că operațiunea de vineri nu poate fi considerată „un eșec”.

„A repetat că se aruncă dacă noi calăm scara și dacă noi încercăm vreo procedură de forță. Nu putem vorbi de un eșec. Suntem profesioniști. Dacă exista o mică fărâmă ca persoana să-și dorească să fie salvată ca noi să simțim că puteam să acționăm, acționam”, spune maiorul Adrian Dinu.

Tânărul ar fi fost cosumator de droguri, conform Antena 3.