Un teatru din Rusia anulează spectacolele unor regizori care au criticat războiul din Ucraina

Sursă: Mediafax
  • Teatrul Bolşoi din Rusia a anulat spectacolele unor regizori care au criticat războiul din Ucraina.
  • Teatrul nu a oferit niciun motiv pentru renunţarea la spectacolele regizorilor Timofey Kuliabin şi Kirill Serebrennikov, însă ambii s-au pronunţat împotriva războiului.
  • Spectacolele celor doi regizori au fost înlocuite, stârnind critici online din partea a sute de comentatori.

Teatrul Bolşoi din Rusia a anulat spectacolele unor regizori care au criticat războiul din Ucraina. Conducerea instituţiei nu a prezentat o explicaţie oficială, anunţă Sky News.

Fanii s-au întrebat de ce o serie de spectacole de la Teatrul Bolşoi din Rusia au fost suspendate săptămâna aceasta.

Teatrul nu a oferit niciun motiv pentru renunţarea la spectacolele regizorilor Timofey Kuliabin şi Kirill Serebrennikov, însă ambii s-au pronunţat împotriva războiului.

Kuliabin şi-a folosit contul său de Instagram pentru a-şi exprima solidaritatea cu Ucraina, cerând ca Mariupol să fie salvat şi scriind că „nu toţi ruşii sunt fascişti”.

Luna trecută, Serebrennikov a declarat, pentru France 24, că „este destul de evident că Rusia a început războiul” şi că situaţia i se pare sfâşietoare.

„Este război, se ucid oameni, este cel mai rău lucru (care) s-ar putea întâmpla vreodată cu civilizaţia, cu omenirea… Este o catastrofă umanitară, sunt râuri de sânge”, a spus el.

Spectacolele celor doi regizori au fost înlocuite, stârnind critici online din partea a sute de comentatori.

„Ce lipsă de respect faţă de spectatori şi artişti”, a scris o femeie pe canalul Telegram al teatrului.