• NATO şi-a avertizat ţările membre că Rusia poate efectua un test nuclear la graniţele cu Ucraina, relatează The Times.
  • Potrivit publicaţiei, autorităţile ruse vor să „demonstreze disponibilitatea de a folosi arme de distrugere în masă”.
  • NATO a ameninţat Rusia cu „consecinţe grave” dacă foloseşte arme nucleare. 

NATO şi-a avertizat ţările membre că Rusia poate efectua un test nuclear la graniţele cu Ucraina, relatează The Times. Potrivit publicaţiei, autorităţile ruse vor să „demonstreze disponibilitatea de a folosi arme de distrugere în masă”.

Publicaţia se referă la o sursă de rang înalt în domeniul apărării. Potrivit acestuia, NATO consideră că testele pot avea loc în Marea Neagră. După cum a menţionat The Times, utilizarea armelor nucleare tactice direct în Ucraina este plină de riscuri pentru Rusia însăşi, deoarece oraşele ruseşti ar putea avea de suferit.

Din ordinul lui Vladimir Putin, forţele strategice de descurajare ale armatei ruse au fost transferate într-un mod special de serviciu de luptă pe 27 februarie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Pe 21 septembrie, preşedintele, anunţând mobilizarea parţială, a reamintit dreptul Rusiei de a folosi arme nucleare dacă integritatea teritorială a ţării este ameninţată. Liderul cecen Ramzan Kadyrov a cerut săptămâna trecută „măsuri mai drastice” în operaţiunea militară din Ucraina, inclusiv utilizarea armelor nucleare cu randament redus.

NATO a ameninţat Rusia cu „consecinţe grave” dacă foloseşte arme nucleare.