• Un tren Regio plecat de la București, care transporta peste 100 de persoane, a rămas fără frâne în zona gării Golești.
  • Controlul de bilete nu știa unde este frâna de mână, au spus pasagerii.
  • Trenul a rămas fără frane după ce a trecut de localitatea Titu.

Un tren Regio plecat de la București, care transporta peste 100 de persoane, a rămas, miercuri, fără frâne în zona gării Golești. Garnitura de tren care a plecat de la București și care trebuia să ajungă la Craiova, via Pitești, a rămas fără frane după ce a trecut de localitatea Titu, potrivit Gândul.

În acel moment, mecanicul de locomotivă a strigat către controlorul de bilete să tragă frâna de urgență, însă acesta din urmă nu știa unde se află și le-a cerut pasagerilor să-l ajute în acest sens.

„Am trecut prin momente de groază”

„Din București s-a sesizat la mecanicul de locomotivă că legătura între conductori nu este corectă. Mecanicul a făcut de două ori apel la controlorul de tren, care nu a putut să îl ajute cu nimic, deoarece nu știa unde este frână de mâna. Acesta ne-a întrebat pe noi unde este frâna. Nu este normală o astfel de situație. M-am speriat foarte rău. Am trecut prin momente de groază. Mecanicul a sărit printre noi, ne-a spus să ne dăm la o parte, să îi acordăm culoarul liber, ca să poată să ne salveze. A trebuit să treacă în cealaltă rezervă pentru a ne salva viețile. Erau peste 100 de persoane în tren, a spus o pasageră a trenului rămas fără frâne”, a spus unul dintre pasageri, conform sursei citate.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Ulterior, trenul s-a oprit singur la 300 de metri de gara Golești, iar peste 40 de persoane au avut nevoie de asistență medicală. La fața locului s-au deplasat o ambulanță și un echipaj SMURD. Mulți dintre pasageri au suferit atacuri de panică. La scurt timp, a fost chemat un alt tren care i-a luat pe călătorii din gară și i-a transportat mai departe.

Dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu

„Trenul nu a deraiat și nu au existat victime. Cei aproape 40 de călători au fost preluați de un alt tren și și-au continuat deplasarea. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmis Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.