• Pasajul subteran ventilat se întinde pe lungimea unui teren de fotbal și conține, de asemenea, pereți întăriți și alimentați cu energie electrică.
  • Anchetatorii au descoperit săptămâna trecută tunelul, care ducea la un depozit situat într-o zonă industrială de pe teritoriul SUA.
  • Din 2006, autoritățile au descoperit aproximativ 15 tuneluri sofisticate la granița dintre California și Mexic.

Anchetatorii au descoperit tunelul după ce au găsit cutii de cocaină într-o casă din Mexic și în timpul unor opriri de vehicule în California. Gărzile înarmate au fost descoperite la un depozit care supravegheau intrarea, un mic puț cu o scară care cobora în tunel. Nu se știe de cât timp funcționa pasajul secret, care are o cale ferată, sisteme de ventilație, electricitate și pereți întăriți.

Anchetatorii au descoperit tunelul dintre SUA și Mexic după ce au supravegheat o casă folosită pentru a ascunde droguri în orașul mexican de frontieră Tijuana și au oprit vehicule în apropierea depozitului din Otay Mesa, la sud de San Diego. Ei au descoperit cutii pline de cocaină, potrivit unei plângeri penale federale depuse la San Diego.

Depozitul se afla pe o stradă aglomerată în timpul zilei, dar liniștită noaptea, cu paznici înarmați care supravegheau un mic puț cu o scară care cobora în tunel. Agenții au făcut un raid în depozit și nu au găsit acolo droguri, ci o deschidere a tunelului săpată în podeaua de ciment.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Pasajul, descoperit săptămâna trecută, se întindea pe o suprafață de 532 de metri până la Tijuana și avea o lățime de 1,2 m. Șase persoane din sudul Californiei, cu vârste cuprinse între 31 și 55 de ani, au fost acuzate de conspirație în vederea distribuirii de cocaină. Autoritățile au confiscat 799 kg de cocaină, 75 kg de metamfetamină și 1,6 kg de heroină în legătură cu ancheta.

„Nu mai există nicio lumină la capătul acestui narco-tunel”, a declarat Randy Grossman, procuror pentru Districtul Sudic din California.

„Vom elimina fiecare rută subterană de contrabandă pe care o vom găsi pentru a împiedica drogurile ilicite să ajungă pe străzile noastre și să ne distrugă familiile și comunitățile.” Pasajul a fost descoperit într-o zonă în care au mai fost găsite peste o duzină de alte tuneluri sofisticate în ultimele două decenii. Autoritățile nu au făcut nicio legătură între cel mai recent tunel și vreun cartel anume.