Un uriaș incendiu de vegetație din California devastează 5.000 de hectare în fiecare oră

Un uriaș incendiu de vegetație a crescut cu 20 km pătrați pe oră, în timp ce se extinde în unele părți din nordul Californiei, scrie BBC.

Incendiul Park, care a izbucnit miercuri în urma unui presupus incendiu provocat, a ars mai mult de 140,831 de hectare de teren la nord-est de Chico și a fost izolat în proporție de 0% sâmbătă, a declarat agenția de pompieri a statului, Cal Fire. Aproximativ 2,500 de pompieri se luptă cu incendiul, care a fost alimentat de terenul abrupt și de rafalele de vânt.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat joi, fiind suspectat că a provocat incendiul prin rostogolirea unei mașini în flăcări într-o râpă de lângă Alligator Hole, în comitatul Butte.
Acesta este acum cel mai mare incendiu din stat din acest an și a mistuit o suprafață de peste 1,5 ori mai mare decât cele cinci cartiere ale orașului New York.

Comandantul incidentului Cal Fire, Billy See, a declarat că incendiul s-a extins cu o viteză de 2,023 de kilometri pe oră.

Vorbind la o ședință de informare operațională, See a declarat că sâmbătă a fost aproape de trei ori mai mult personal care a luptat împotriva incendiului decât vineri și „încă nu avem suficient”. Scott Weese, un specialist în comportamentul în caz de incendiu din cadrul Cal Fire, a declarat că a existat o încărcătură mare de combustibil în zonă, cu o abundență de iarbă.

„Semnătura termică este uriașă”, a declarat el la briefingul operațional, adăugând că incendiul a ars ieri 60,7028 de hectare. Autoritățile sperau să poată profita de ameliorarea condițiilor de sâmbătă pentru a limita o parte din flăcări. Viteza vântului a scăzut, iar temperaturile au scăzut cu aproximativ 15 grade Celsius, dar în unele zone se situează încă în jurul valorii de 32 de grade Celsius (90 de grade Celsius).

Oficialii au declarat că vârtejurile de foc sunt mai puțin probabile astăzi, după ce un „firenado” rar – un vârtej de flăcări și cenușă format în urma căldurii intense și a vântului puternic – a fost filmat vineri în timp ce se învârtea prin tufișuri.

Exit mobile version