• Incidentul a avut loc în orașul Wales din Peninsula Seward.
  • Observarea urșilor polari în regiunea Strâmtorii Bering este, de asemenea, neobișnuită.
  • Postul precizează că polițiștii și Departamentul de Pescuit și Vânătoare din Alaska se deplasează în Țara Galilor.

Un urs polar a ucis marți două persoane în Alaska, după ce a intrat într-o comunitate și a urmărit mai mulți locuitori, a anunțat poliția statului Alaska. Polițiștii au precizat, într-o postare pe site-ul Departamentului de siguranță publică al statului, că ursul a atacat mortal o femeie adultă și un băiat în același timp în care un rezident local a reușit să îl împuște și să îl omoare.

Incidentul a avut loc în orașul Wales din Peninsula Seward, care se află în partea de vest a statului, lângă strâmtoarea Bering. Polițiștii de stat au primit prima dată un raport privind un atac la ora locală 14:30.

Postul precizează că polițiștii și Departamentul de Pescuit și Vânătoare din Alaska se deplasează în Țara Galilor în măsura în care condițiile meteorologice o vor permite, iar rudele apropiate ale celor două persoane ucise sunt în curs de a fi anunțate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anchorage Daily News a relatat că atacurile fatale ale urșilor polari sunt rare în Alaska. Unul a ucis un om în satul Point Lay în 1990, iar biologii au declarat că ursul prezenta semne de înfometare. Observarea urșilor polari în regiunea Strâmtorii Bering este, de asemenea, neobișnuită, dar s-a întâmplat, a relatat publicația. Aceștia pot fi văzuți până la sud de Insula St. Lawrence, situată în strâmtoarea Bering, sau mai departe în timpul iernii, potrivit departamentului de stat pentru pescuit și vânătoare.